Home

Rijeci na nemackom jeziku

Naučiti najvažnije riječi na njemačkom jeziku. Ovdje ćete naći hrvatske prijevode za 50 najvažnijih pojmova i riječi na njemačkom jeziku Riječi na njemačkom jeziku; Telefoniranje na njemačkom; Datenschutzerklärung Stolz präsentiert von WordPress Diese Website benutzt Cookies. Wenn du die Website weiter nutzt, gehen wir von deinem Einverständnis aus. Weitere Informationen findest du in unserer Datenschutzerklärung. OK. Predstavljamo vam pedeset najčešćih riječi koje su slične na engleskom jeziku ali i na njemačkom jeziku sa našim prevodom. Naučite vokabular oba jezika istovremeno 100 najcescih reci u nemackom - word tabela. 100 najcescih reci u nemackom - pdf tabela. Pročitaj: lista od broja 101-200. Javite utiske, ako koristi, da uradimo i listu do kraja Sve to, pohvale, kritike, predloge na Facebook strani Nemački nije bau 500 nemackih reci sa prevodom i izgovorom. Naucite reci za A1 nivo nemackog jezika. Spisak nemackih reci sa prevodom koji prati nivo A1/1 i..

Brojevi na njemačkom jeziku se izuzev brojeva od 21 do 99 izgovaraju potpuno istom logikom kao na našim jezicima. To je velika prednost u odnosu na neke druge strane jezike, jer u suštini znamo pravi redoslijed i sve što moramo znati jeste kako se brojevi na njemačkom zovu Naucite reci za A2 nivo nemackog jezika. Spisak nemackih reci sa prevodom koji prati nivo A2/1 i knjigu Schritte 3 lektion 6. Nemacke reci sa prevodom i izgovorom. U oba smera: sa nemackog i na nemacki !!! 2 puta se cuju sve reci. 500 nemackih reci sa prevodom i izgovorom Nemački jezik nije najlakši za savladavanje i ukoliko imate na raspolaganju osnovne izraze, biće vam lakše da se snađete u svim prilikama. Upravo zato smo vam pripremili spisak od 35 izraza u nemačkom jeziku koji vam mogu olakšati komunikaciju u svakodnevnim situacijama i prilikama. Bez obzira na to da li ste početnici ili napredniji.

Naučite najvažnije riječi na njemačkom jeziku

*Redoslijed riječi na desnoj strani je prilagođen redoslijedu na njemačkom jeziku . Ako postoje priloške odredbe ili objekti kao u gore navedenim rečenicama onda oni stoje po pravilu između pomoćnog glagola haben ili sein i glavnog glagola koji je zadnja riječ u rečenici/predikatu. Postavljanje pitanja u perfektu . Pitanja u perfektu se postavljaju klasično kao i u drugim vremenima. 80 korisnih fraza na nemačkom za svakodnevnu komunikaciju. Post navigation. 69734 2 0 23. марта 2017. Korisni saveti za svaku ženu. 80 korisnih fraza na nemačkom za svakodnevnu komunikaciju. Nemački, engleski, francuski - svaki jezik poseduje svoji ustaljene fraze i izraze. Poznavanje takvih fraza značajno olakšava proces komunikacije sa pripadnicima određene jezičke zajednice. Onaj tko se je pozabavio hrvatskim jezikom, shvatio je brzo kako na hrvatskom baš ništa nije jednostavno Tako je to i kod deklinacije hrvatskih imenica, jer za razliku od njemačkog u hrvatskom ima sedam padeža, dakle tri više nego u njemačkom jeziku. Pored poznati nominativ, genitiv, dativ i akuzativ postoje u hrvatskom još i lokativ, vokativ i instrumental. Toga je puno i zbunjuje. Bez učenja gramatike nema napredka u učenju nemačkog jezika. Nije poenta samo bubati gramatiku, to znamo, osnovno se mora naučiti. Pošto sam dobila dosta poruka da se ne snalazite ni sa našom gramatikom, pa samim dolazi do određnih problema, sledi pregled osnovnih vrsta reči u nemačkom jeziku.. Na kraju teskta su i tabele, lepe, šarene, da se lakše pamte, da možete da ih preuzmete.

Riječi na njemačkom jeziku njemački-online

U njemačkom jeziku postoji osam samoglasnika (a, e, i, o, u, ä, ö, ü). No, razlikuje se 15 glasova, jer postoje dva načina izgovaranja: dugi i kratki. Dugi izgovor samoglasnika dogodit će se jedino u sljedećim uvjetima: dvostruki samoglasnik (npr. Beet, Saat) h koje slijedi iza samoglasnika (npr. Bahn, Huhn) ß slijedi iza samoglasnika, a iza njega ponovno slijedi samoglasnik (npr. Na tom sajtu imate listu od 500 najčešće upotrebljavanih nemačkih reči, ima i drugih korisnih stvari. Listu su preuzeli iz rečnika link, koji je urađen na osnovu statističkih podataka iz savremenih tekstova- novine, časopisi, književnost, itd. recnik-najcesce-upotrebljavane-recu-u-nemackom Igra memori u kojoj povezujete slike hrane s njihovim nazivima na njemačkom jeziku. Igra ima 10 parova za spajanje koji su u svakoj novoj igri nasumično odbrani iz popisa koji njemački jezik. Erraten Sie das Tier. Pogodi životinju kviz je sa slikama u kojemu igrač treba među trima ponuđenim slikama odabrati onu koja prikazuje riječ koja se nalazi na ekranu. Kviz se sastoji od 43.

U ovom videu objašnjavamo pravilan red riječi u njemačkoj rečenici s jednim ili dva glagola, ali i o redoslijedu priloških odredbi u rečenici (vrijeme, način.. Dobra vest je da se pitanja za padeže poklapaju u srom i nemačkom jeziku (Jeeeee!) tako da ako već znate na srom savladaćete i u nemačkom. Evo slikovito: Sri jezik: Nemački jezik: 1. Nominativ (u narodu poznat kao subjekat) Ko, šta: Ko, šta: 2. Genitiv: Čiji, od koga, od čega: Čiji, od koga, od čega: 3. Dativ: Kome, čemu: Kome, čemu, *gde: 4. Akuzativ (u narodu poznat. Start studying Najčešće reči u nemačkom 150. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools Da, dodaj me na listu za obaveštenja. This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed. Primajte obaveštenja o novim člancima. Email * Najnovije - Moj Put . March 20, 2020. Obrćemo novi krug; August 30, 2019. Drugo gastarbajtersko leto; October 5, 2018. Prvo gastarbajtersko leto; October 5, 2018. Žalopojka; May 20, 2018. Rekapitulacija - prvih šest.

50 sličnih riječi na ENGLESKOM i na NJEMAČKOM jeziku sa

Članovi u Nemačkom Jeziku Imenice u nemačkom jeziku mogu biti: muškog roda (der Mann - čovek), ženskog roda (die Frau - žena) ili srednjeg roda (das Kind - dete). Rod imenice pokazuju član ili zamenica pred imenicom. Član obavezno stoji uz imenicu. Član može biti neodređen (unbestimmter Artikel) i određen (bestimmter Artikel) Svaka imenica u nemačkom jeziku piše se velikim slovom i ima svoj član (der, die ili das), koji određuje njen rod i broj. Budući da se nemački rod razlikuje od srog i nikad ne možemo biti sigurni da li je, na primer, auto taj, ta ili to, sledi nekoliko informacija o članovima i saveta za njihovo lakše učenje. Određeni čla Neodređeni član u njemačkom jeziku Jedna od bitnih karakteristika njemačkog jezika je upotreba članova ispred imenica. Član - der Artikel , množina die Artikel a u nekim gram..

Da su Nemci bili pametni imali bi ko Englezi samo član d (the). Ali neeee. oni su morali da preciziraju rod svake imenice, pa imamo. der - muški, die - ženski, das - srednji i u množini sva tri roda - die.. Učenje roda imenica je HOROR svakome ko je ikada probao da uči nemački jezik Na putovanju! Njemački. Iskoristite svoje putovanje na posao za učenje njemačkih riječi i fraza. U vrlo kratkom vremenu naučit ćete stotine riječi i fraza. Glas je na njemačkom i hrvatskom jeziku. Samo slušajte, apsorbirajte i uživajte! Dodaj u košaricu Reci mi viš Über 80% neue Produkte zum Festpreis; Das ist das neue eBay. Finde ‪An‬! Schau Dir Angebote von ‪An‬ auf eBay an. Kauf Bunter PRETERIT U NJEMAČKOM JEZIKU .OBJAŠNJENJE Posted on: 20 Apr 2018 Last updated on: 15 Jul 2020 Comments: 0 Categorized in: PRÄTERITUM Written by: admin Kao što znamo ili za one koji ne znaju ili žele da se prisjete , da nauče kako kod nas tako i u njemačkom jeziku postoje tri podjele na prošla vremena , a oni su : preteritum (das Präteritum) perfekt ( das Perfekt) pluskvamperfekt (das. Svi smo nekad izgovorili ili bar pokušali izgovoriti barem jednu riječ na njemačkom jeziku. No u ovom kvizu trebaš prevesti riječi s hrvatskog na njemački. Pokušaj što točnije odgovoriti i javi nam kako je prošlo! | Joomboos.24sata.h

Lista 100 nemačkih reči koje se najviše upotrebljavaju

S ovim tečajem ćete naučiti 450 najvažnijih pojmova i izraza na njemačkom. S našim mnogobrojnim metodama ćete brzo savladati vokabular. Na putovanju ćete se snaći bez problema. Sve pojmove su snimili materinji govornici u tonskom studiju. Od samog početka učite jasan izgovor s pravilnim naglaskom! Riječi možete pročitati na hrvatskom ili na njemačkom i poslušati ih ili. Wikipedija na njemačkom jeziku prijevod u rječniku hrvatski - engleski u Glosbe, online rječnik, besplatno. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima

Klikni ovde i učlani se na kompletan kurs nemačkog Naučiti nemački : porodica na nemačkom jeziku. U prošloj lekciji ste naučili brojeve od 13 do 1000 na nemačkom, u ovoj novoj lekciji ćete naučiti riječnik porodice na nemačkom jeziku.. Za pravilan izgovor reči i rečenica pusti video snimak na početku članka Koristite gumbe iznad kao pomoć pri unošenju slova kojih nema na vašoj tipkovnici. Ovaj prevoditelj nije savršen pa neće znati prevesti baš svaki izraz koji upišete u njega. Rezultat možete popraviti jedino tako da riječi pišete gramatički ispravno jer samo takve izraze zna prevest Fraze na njemačkom. U ovoj sekciji pronaći ćete fraze na njemačkom za korištenje u različitim svakodnevnim situacijama. Ove fraze odabrane su sa svrhom reflektiranja moderne, kolokvijalne uporabe njemačkog jezika. Ako imate koji prijedlog za nove fraze ili zapazite ikakve greške, molimo javite nam! Osnovne fraze . Hitne situacije. Osnovna konverzacija. Upoznavanje ljudi. Obitelj i veze. Sjajna pdf knjižica koja sadrži preko 20 hiljada hrvatskih riječi, prevedene na njemački jezik. Idealan rječnik za one kojima je maternji jezik hrvatski, a naravno i sve one koji ga razumiju. Totalni prikaz stranica je limitiran, ali dole je itekako omogućen bogat i besplatan prikaz nekih Glagolska vremena u njemačkom jeziku. Date 10 studenoga, 2016; U njemačkom postoje šest glagolskih vremena: DAS PRÄSENS. Tvori se od glagolske osnove* i nastavaka: ich spiel-e wir spiel-en du spiel-st ihr spiel-t er/sie/es spiel-t sie/Sie spiel-en * Glagolska osnova se dobije tako da se od infinitiva (npr. spielen) oduzme infinitivni nastavak - en pa ostane osnova spiel-. Glagolska je.

Googleova besplatna usluga u trenu prevodi riječi, izraze i web-stranice s engleskog na više od 100 jezika i obrnuto Saznajte kako da padeži na njemačkom jeziku budu ispravni i kako glase članovi za pojedine rodove u dotičnim padežima. Učite padeže na njemačkom s nama. Znate li koji su padeži na njemačkom Za učenje njemačkog jezika vrlo je važno znati kako se izgovaraju padeži na njemačkom. Za razliku od padeža akuzativa, padež dativ u njemačkom se jeziku poprilično razlikuje od nominativa. Imenice u njemačkom jeziku su: muškog roda (der Mann - čovjek), ženskog roda (die Straße - ulica) ili srednjeg roda (das Hotel - hotel). To označava član ili zamjenica pred imenicom. Član obvezno ide uz imenicu. Neodređeni član se upotrebljava kada se imenica spominje prvi put. Neodređeni član znači i broj 1. U množini se ne koriste neodređeni članovi. maskulin feminina. Idiomi o zlatu na nemačkom jeziku. 1.Ćutanje je zlato. Čak i u nemačkom jeziku postoji ta izreka, međutim nešto dopunjenija. Oni su dodali i to da je pričanje srebro. Reden ist Silber, Schweigen ist Gold. Isto kao i u srom, i ova izreka služi da istakne da je ćutanje u nekim, odabranim situacijama pravi izbor ponašanja. Sag etwas dazu, aber nur wenn du weißt, was du dazu.

500 nemačkih reči sa prevodom - Schritte 1 - nivo A1/

Prve su novine 1789., Der kroatische Korrespondent, izišle na njemačkom jeziku. Govori pri raznim službenim svečanostima držani su na njemačkome, spisatelji su pisali na njemačkome, jezik trgovine i trgovaca bio je njemački, samo su seljaci koristili hrvatski. Godine 1849. njemački postaje službeni jezik i jezik koji se koristi u školama i takvim ostaje do propasti apsolutizma 1860. Uključuje najčešće korištene riječi na njemačkom jeziku danas. PDF datoteke mogu se kopirati za gledanje na vašem. U njemačkom jeziku se veznici, kao i u našem jeziku, dijele na naporedne i zavisne. Naporedni veznici ili konjunktori (Konjunktoren) povezuju riječi u rečenici ili rečenice u složenoj rečenici . Pridjevi na njemackom. 200 najvaznijih nemackih prideva. Naučite 200. das Zimmer - cimer (onaj s kojim se deli soba) [na nemackom znaci soba] Napomena: na nemačkom je cimer - der Mitbewohner der Zimmermann - cimerman (tesar, drvodelja) der Zimmet - cimet (danas se koristi der Zimmt) link die Zitze - cice, grudi link der Zöger - ceger, ceker diskusija der Zoll - col link der Zug - cug (voz, gutljaj, promaja). der Zugzwang - cukcvang link der Zwanziger.

Brojevi na njemačkom jeziku - Njemački Onlin

 1. uta svakog dana usvojicete nekoliko riječi na njemačkom. Život će vam biti mnogo bogatiji i bićete vredniji u društvu i na tržištu rada ukoliko vladate njemačkim jezikom.. Veröffentlicht in Uncategorized Pomoćni glagoli u njemačkom jeziku. Veröffentlicht am Dezember 6, 2018 von Njemacki jezik. Pomoćni glagoli u njemačkom jeziku zaista.
 2. Za online gledanje filmova, serija i emisija na nemačkom jeziku, sa titlom, preporučujem medijateke ZDF-a i ARD-a. Ove medijateke su besplatne i možete preuzeti njihove aplikacije za telefon i tablet i gledati filmove kada i gde hoćete (ZDF app, ARD app).. Za one koji se slabije snalaze na nemačkim (ili sajtovima uopšte) u daljem tekstu objasniću kako da korak po korak nađete ono što.
 3. Pre nego što navedemo koji su to padeži u nemačkom jeziku, moramo se upoznati sa osnovnim svojstvima imenica u ovom jeziku. Naime, u nemačkom jeziku imenice imaju dva broja i tri roda ( muški, ženski i srednji ), tri načina promene ( to jest deklinacije ) i četiri padeža. Iako mnogi tvrde da su padeži u nemačkom jeziku slični padežima u srom, treba biti naročito obazriv sa.
 4. U engleskom jeziku se imenice najčešće tvore pomoću određenih sufiksa odnosno nastavaka. Obradićemo nastavke da vidimo kako se određene riječi pretvaraju u imenice. Kada kažem određene riječi, mislim prvenstveno na pridjeve, glagole i pretvaranje drugih imenica u imenice koje označavaju drugo stanje. Prije sve morate znati šta su.
 5. Dugotrajna turska vladavina na teritoriji Balkana ostavila je posljedice u svim jezicima, pa i u turskom. Iako Dragan Milosavljević, predsjednik Društva sro-turskog prijateljstva Inat, tvrdi da u turskom jeziku ima oko 1.000 srbizama, istina je da je ta brojka znatno manja, ali ne i zanemarljiva, piše 24sata.rs. Savremeni turski jezik ima oko 100 reči slovenskog porekla. Međutim, u.
 6. C1-C2 | Sprachbar (na njemačkom) Von Zeit zu Zeit 21.10.2020 Man kann sie stehlen, verschwenden und sogar totschlagen, und sie rächt sich, indem sie an uns nagt

Fraze, izreke i poslovice koje koristimo u našem jeziku vrlo često susrećemo i u njemačkom. Međutim, doslovan prijevod u većini slučajeva slučajeva nije moguć. Kako se izraziti na njemačkom - saznajte u ovom besplatnom kursu kroz audio-datoteke. UPIŠI BESPLATAN KUR Punomoć na njemačkom jeziku možete ispuniti klikom OVDJE. Ovu punomoć ispunjavate online i možete je odmah odštampati. Dodajte trazene podatke na licu mjesta tj online i spasite dokument na vas racunar. Da biste spasili dokument na racunar potrebno je da mišem odete do desnog gornjeg ugla i tada ce vam se pokazati znak (strelica prema dole) - to je znak za preuzimanje dokumenta. Nakon. Njemacki - Reci rijeci na hrvatskom jeziku na njemacki i obrnuto - Farben - Wh-questions - Choose only Present Continuous - Food - Der Artikel - der Körpe Prilozi u nemačkom jeziku. Prilozi za mesto u nemačkom. Prilozi za vreme u nemačkom jeziku. Prilozi za način i uzrok u nemačkom. Spisak najcescih nemackih priloga sa izgovorom i prevodom. Na dnu stranice nalazi se dugme za download - herunterladen - preuzimanje PDF vezanog za video, pogodan za štampanje i dodatno učenje nemačkih reči

Naučite njemački sa 61 materinja jezika, besplatno i offline, s FunEasyLearn. Naučite ČITATI PISATI i GOVORITI njemački Otkrijte zabavan i jednostavan način za učenje svih pravila čitanja, svih riječi koje će vam ikada trebati i svih korisnih fraza na njemačkom jeziku. Sadržaj • 6.000 njemačkih riječi (neprestano raste broj): najčešće imenice, glagoli. Smatraj susret s takvim kobasicama igrom lov na riječi. Naš tečaj njemačkog jezika vrlo će ti brzo omogućiti stjecanje jezičnih vještina i znanja koja će ti pomoći da već na prvi pogled raščlaniš, a zatim povežeš te na kraju sam/a uspiješ proizvesti i vlastite složenice HRT na svom Četvrtom programu pokrenuo Vijesti na njemačkom jeziku. Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije. 06. 07. 2018. prije 2 godine. Hrvatska radiotelevizija od ovoga je tjedna na svom Četvrtom programu (HRT-HTV4) počela sa svakodnevnim emitiranjem vijesti na njemačkom jeziku namijenjenih stranim turistima s njemačkog govornog područja, kao i međunarodnoj javnosti. Kako je. Napravite CV na Njemackom jeziku. Izravan odgovor Zato jer jednostavno želim biti najbolji. Želim pokrenuti ovu tvrtku. Poslodavcu će biti drago ako navedete kakvu vi korist možete imati od posla koji vam nudi, ali još mu je draže kada navedete kako vi možete pomoći njemu da unaprijedi svoje poslovanje. Promislite o tome što dodatno poslodavcu možete ponuditi, a što nadilazi. U prošloj lekciji ste naučili kako menjati glagol biti na nemačkom jeziku, u ovoj ćete naučiti kako se predstaviti na nemačkom. Njemacki jezik nauciti. Reply. Ramiz says: 1 June 2018 at 15 h 36 min Alles good Reply. Jovanka says: 6 December 2018 at 18 h 16 min Svaka čast Jovane Reply. Vesna Djajkova says: 17 August 2020 at 12 h 31 min Hvala za šansu da.

Na nju dodajemo nastavke za određeno lice i na taj način pravimo oblike radiM, radiŠ, radi, radiMO, radiTE, radE. Ako vam se dopao ovaj tekst, pročitajte i ostale naše tekstove vezane za učenje nemačkog jezika Imenice se u njemačkom jeziku uvijek pišu velikim slovom. Za razliku od hrvatskog jezika u kojem rod imenice ne naglašavamo (nećemo reći ova mačka), u njemačkom jeziku imenice dolaze sa članom (die Katze). U njemačkom jeziku razlikujemo određeni i neodređeni član. Određeni članovi: der - muški rod (der Vater ) die - ženski rod (die Mutter) das - srednji rod(das Kind. Izreke na njemačkom jeziku. 7. Februar 2017. dominko. Fraze i izreke u njemačkom jeziku Da hast du Schwein gehabt! Svaki jezik ima svoje specifične fraze i izreke koje se najčešće temelje na prenesenom značenju i, ako se prevode doslovno, govornicima drugih jezika mogu biti izvor nesporazuma. Zamislite kako bi samo Nijemcima čudno zvučale naše Pijan je ko majka, Lije.

Nemacki za pocetnike - Njemački za početnike - Nemacki jezi

Njemački recepti - tako raznoliki! Naša specijalna tema je kuhanje: razgovori o jelu i razmjena recepata su najjednostavniji i najzanimljiviji načini da uspostavljanja kontakata. Naučite zanimljiv vokabular oko kuhanja i ujedno vježbajte imperativ koji se koristi u mnogim receptima. Audio fajlovi u .mp3 formatu se nalaze u svakom receptu. Dakle, ako želite, možet Na početku su objašnjenja gramatike i vokabulara dostupna na engleskom jeziku. Naučit ćete se predstaviti prilikom upoznavanja novih osoba, pitati za smjer, otići u kupnju i drugo Besplatni online njemački trener gramatike. Ovaj besplatan tečaj njemačkog jezika na internetu jedinstveni je tečaj s više od 20.000 vježbi iz svih područja gramatike njemačkog jezika. Samostalno.

Rječnik stranih riječi i izraza, značenje riječi. a (fr. a) za, po (npr. a 5 kuna) A = A u logici: zakon(načelo) identiteta po kojem se jedan pojam mora tijekom jedne misaone cjeline upotrebljavati u istom značenju; usp. principium identitati Pa koliko riječi na engleskom jeziku u ovom trenutku? Prema GLM engleski je sada 1 milijun ima 4910 riječi. A prema statistikama, nova riječ u engleskom jeziku riječ svakih 98 minuta (dan 14.7 riječi). Ali oznaka milijuna je prešao na 10 prošle godine u lipnju 10,22, kada je tvrtka zabilježila još jedan novi riječi Web 2.0 radimo, što ukazuje na novu generaciju World Wide Webu. Ako. Deklinacija u nemackom jeziku Imenice i (gramatički) članovi / Gramatika - deutsch . Članovi i deklinacija Član. Imenice u njemačkom jeziku su: muškog roda (der Mann - čovjek), ženskog roda (die Straße - ulica) ili srednjeg roda (das Hotel. U nemačkom jeziku postoje 3 pridevske deklinacije: jaka, slaba i mešovita. Pogledajte najsažetije gramatičko upustvo kako bi ih brzo i lako.

35 izraza u nemačkom jeziku za svakodnevnu komunikacij

Njemačka gramatika za početnike glavna je tema ove stranice. Prvih nekoliko lekcija temelje se na osnovama njemačke gramatike te predlažem da ih prođete po redu. Ostatak osnova njemačke gramatike naveden je nakon prvih nekoliko postova. Na ovoj ćete stranici naći njemačke padeže, glagolska vremena u njemačkom jeziku, glagole u njemačkom jeziku, njemačke prijedloge, njemačke. Molba za posao na njemačkom jeziku SMART škola stranih jezika donosi vam upute kako se na najbolji način prezentirati poslodavcu na njemačkom jeziku putem molbe za posao. Ovaj prvi korak često je od presudne važnosti u selekciji, te od vas zahtjeva izuzetno dobro poznavanje jezika na kojem se predstavljate Mediji na njemačkom jeziku uglavnom prenose agencijske vijesti o izborima u Hrvatskoj i bave se pitanjem mogućeg koalicijskog partnera HDZ-a. Svi ističu važnost stabilne vlade zbog teške.

Kratke priče na njemačkom jeziku. 20. svibnja 2016. 15. lipnja 2016. njemački, priče (Kurze Geschichten auf Deutsch) Verlorener Hund. Einmal habe ich einen Hund bekommen. Das war zu meinem achten Geburtstag. Sein Name war Kodi. Er war mittelgroß, braun und verspielt. Ich habe jeden Tag mit ihm im Garten gespielt. Eines Tages wollte ich mit ihm spielen aber er war weg. Ich habe überall. Dativ i akuzativ u njemačkom jeziku su posebno komplicirani i potrebno ih je naučiti napamet. Ako imate problema s učenjem rodova, ne paničarite! Učenje rodova u njemačkom jeziku je jedna od najkompliciranijih stvari u njemačkom. Njemački jezik ima svega četiri padeža i to su nominativ, genitiv, dativ i akuzativ dict.cc | Übersetzungen für 'na njemačkom jeziku' im Kroatisch-Deutsch-Wörterbuch, mit echten Sprachaufnahmen, Illustrationen, Beugungsformen,. Prvi prevod na njemačkom jeziku od J.W. Goethe (1775) objavljen je u knjizi Glasovi naroda u pjesmi 1778. godine pod nazivom Klaggesang von der edlen Frauen des Asan Aga (Žalopojka plemenitih žena Hasan-age). Iako Goethe nije pričao bosanski jezik i pjesmu prevodi relativno slobodno, uspjeva da zadrži ritam originala

Rječnik zanimanja na njemačkom Kada radite kao portir u hotelu u Veneciji i pokušavate na stranom jeziku objasniti što radite nije lagano ako ne poznajete odgovarajuće termine. Ovdje možete pronaći nazive nekih od najuobičajenijih zanimanja Postoje izuzetne riječi koje postoje samo na jednom jeziku i teško ih je prevest na druge jezike , ovo su riječi koje postoje samo u njemačkom jeziku: 1. Schlafmütze =osoba koja voli mnogo spavati (pospanac) 2. Feierabend = kraj radnog vremena / kraj radnog posla. 3. Fremdschämen = sramiti se za nešto, što je neko drugi učinio. 4 Prevođenje s hrvatskog na njemački. Besplatno prevođenje tekstova na njemačkom jeziku. Omogučavamo prevođenje pojedinih riječi na njemačkom jeziku i prijevod cijelih rječenica. Hrvatsko njemački rječnik na Online-rjecnik.com. Nudimo bogat izbor slobodnog prijevoda Hrvatsko njemački rječnik, kao i ostale rječnike Njemački rječnik. Prevod njemačkih riječi, online rječnik sa mogućnošću pretraživanja Wikipedija na njemačkom jeziku prijevod u rječniku hrvatski - češki u Glosbe, online rječnik, besplatno. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima

1000 prvih rijeČi na njemaČkom. 139,00 kn k Njemački povrće se temelji na srcu naše temi je, molim te zapamti njemačkog najkorišteniji povrće u svakodnevnom životu u prvoj fazi i rečenica postava budete koristili u rečenici osnivanju rečenice njemačke povrća imena koja ste naučili iz toga njemački Proučavanjem naše tečajeve, naučit ćete njemačke povrća imena zasigurno članak zajedno s, ne zaboravite svoju riječ da. Muslimani bi se trebali naviknuti učiti Kur'an na jeziku pojedinih država svijeta u molitvi. Na to poziva voditelj Centra za islamsku teologiju na Sveučilištu njemačkoga grada Münstera prof. dr. Mouhanad Khorchide u austrijskom tjednom listu Die Furche. Khorchide je osim svoga angažmana u islamskoj teologiji također prepoznat kao sociolog. Rođen je u Bejrutu 1971. godine, ali je kao.

Perfekt (prošlo glagolsko vrijeme) - Njemački Onlin

80 korisnih fraza na nemačkom za svakodnevnu komunikaciju

 1. Da tako odmah na početku i kroz kreativnost, igru i vežbanje pamtite imenice na nemačkom jeziku. Čak ako i ne znate nemački jezik, ništa vas ne sputava da znate sve stvari po kući na nemačkom jeziku. I još jedna najbitnija stvar po pitanju imenica jeste uvek i u svako doba znati kog je roda imenica. Postoje neka pravila po kojima možete pretpostaviti kojeg je roda neka imenica, ali s.
 2. dict.cc | Übersetzungen für 'na njemačkom jeziku' im Englisch-Deutsch-Wörterbuch, mit echten Sprachaufnahmen, Illustrationen, Beugungsformen,.
 3. Formiranje novih riječi može se pojaviti u različitim uzorcima. Na primjer, dodavanje korijena ili sufiksa u obliku nove riječi. Dakle , najduža riječ na njemačkom jeziku sastoji se od 10 baza ili 7 riječi. Važno je napomenuti da formirana riječ uključuje dijelove koji također postoje zbog ove metode obrazovanja
 4. Pisanje mejlova je svakodnevnica u poslovnom svetu. Kako se sve više okrećemo učenju nemačkog jezika i kako je saradnja sa nemačkim firmama u usponu, nalazi se za shodno znati koje su prihvatljive jezičke forme prilikom pisanja mejla na nemačkom jeziku
 5. Kako da poželim Srećan rođendan na nemačkom jeziku? Sledeća strana. Odgovori; Idi na vrh . Poslao: 12 Okt 2007 01:37 . Idi na vrh. offline. senisienta ; Novi MyCity građanin; Pridružio: 12 Okt 2007; Poruke: 1; 0 Niko još nije pohvalio poruku. Registruj se da bi pohvalio/la poruku! Da li neko zna kako se kaze na nemackom srecan rodjendan? i da li postoji neka pesmica koja se peva na.
 6. Sre reci u nemackom jeziku. Bez učenja gramatike nema napredka u učenju nemačkog jezika. Nije poenta samo bubati gramatiku, to znamo, osnovno se mora naučiti. Pošto sam dobila dosta poruka da se ne snalazite ni sa našom gramatikom, pa samim dolazi do određnih problema, sledi pregled osnovnih vrsta reči u nemačkom jeziku.. Na kraju teskta su i tabele, lepe, šarene, da se lakše pamte.

Konjugacija njemačkih glagola za lakše učenje » croDict

 1. ICH BIN SCHULD WIE IMMER: Predsednik Vučić iznenada prekinuo govor, obratio se Suzani na nemačkom, a onda ŠOK. Situacija o kojoj će da se priča! Objavljeno: 01.10.2020. 10:31h. 3; Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu Zemun ekonomija na Batajničkom drumu bb u Beogradu. Vučić je rekao da će Srbija uraditi kompletnu.
 2. dict.cc | Übersetzungen für 'na njemačkom jeziku' im Französisch-Deutsch-Wörterbuch, mit echten Sprachaufnahmen, Illustrationen, Beugungsformen,.
 3. +381 (0)11 3463 072 +381 (0)60 3463 072; Korisna knjiga d.o.o Beogradska 172 11224 Vrči
 4. Dani u tjednu na njemačkom jeziku. Njemački jezik, Tečajevi jezika 17. travnja 2018. Sandra. Jedna od prvih stvari koje ćete naučiti kada počnete učiti njemački jezik dani su u tjednu. Neki ih nauče s lakoćom, neke pak zbunjuje činjenica da svi dani završavaju s riječi tag (dan) osim srijede - Mittwoch. Donosimo neke zanimljive činjenice o etimologiji dana u tjednu. Prvo.

Vrste reči u nemačkom jeziku - word i pdf tabela - abc

Njemački jezik/Abeceda i izgovor - Wikibook

Preuzmite listu 100 njemačkih riječi koje se najviše

Vrlo su važne i slijedeće upitne riječi proistekle iz rekcije glagola. Worauf? npr 1. Worauf wartet er? = Na što je on čekao? Er wartet auf den Bus (warten auf +akk) npr 2. Worauf freust du dich? = Čemu se raduješ? (sich freuen auf+ akk) Woran? npr 1.Woran denkst du? = Na što misliš? Ich denke an den vorigen Sommer. (denken an + akk. 5 strategija za efikasno učenje riječi u njemačkom jeziku! Podijelite članak. Share on faceboo Otežana konverzacija na njemačkom jeziku se može javiti i ukoliko ste imali dužu pauzu u učenju. Međutim, čak i kada ste imali Svjesni smo i činjenice da su vaša znanja njemačkog jezika često blokirana strahovima od izgovaranja riječi na njemačkom jeziku ili strahom da ćete nešto pogrešno izgovoriti. Međutim, isto tako smo svjesni da postoje tehnike i metode kojima se. U odnosu na naše jezike, u njemačkom jeziku se u većini slučajeva mijenja samo član kada se neka imenica deklinira, a rijetko i sama imenica. Primjera radi ćemo deklinirati, odnosno promijeniti tri imenice kroz padeže: der Tisch, die Lampe, das Bett ; Međutim, kao i u našem jeziku, prezentom se mogu izraziti i druga glagolska vremena. Prezent se gradi tako što se na infinitivnu. imenice, kojezavršavaju na -s poslije konsonanta: der Fuchs, der Luchs; imenice sa -ich : der Stich, der Teppich, Tabela jakih glagola u njemačkom jeziku (preuzmite PDF/WORD) Preuzmite PDF knjigu NJEMAČKI s izgovorom - preko 4000 riječi i izraza u svakoj situaciji za svakoga. O nama. Ovaj sajt nudi besplatno učenje njemačkog jezika. Stranica www.njemackijezik.net se služi. Prevodjenje tekstova u oba smera! Sa bosanskog na njemacki. Brzo i jednostavno prevedite tekst po želji sa Bosanskog na Njemački jezik

 • Omega de ville damenuhr.
 • Teamspeak 3 server kostenlos bekommen.
 • Hirsutismus behandlung krankenkasse.
 • Sebring online shop.
 • Gunter demnig stolpersteine.
 • This is the end hd stream.
 • Glenn danzig alben.
 • U kwon height.
 • Aquastop für side by side kühlschrank.
 • Erbse spring.
 • Hallo pizza speisekarte pdf dresden.
 • Vegagerdin webcam.
 • Faxkabel rj11.
 • Horoskop september 2017 waage.
 • Crossfit hagen.
 • Empire mode.
 • Bvg tickets.
 • Wdr 3 lesung.
 • Platon zitate demokratie.
 • Salat im glas thermomix.
 • Zeiss fernglas baujahr.
 • Anhängerkupplung tschechien.
 • Anderes wort für mädchen.
 • Raus aus der stadt lied.
 • Was kosten zigaretten in australien 2017.
 • Mauritius tipps.
 • Flughafen amsterdam/wetter.
 • Judentum heilige orte.
 • Vera steimberg moder lucas moder.
 • Tipps los angeles.
 • Spec ops the line wiki.
 • Ashampoo winoptimizer 2017 – kostenlose vollversion.
 • How to play let it go on piano.
 • Cider alkoholgehalt.
 • Heizung einrohrsystem zweirohrsystem.
 • Columbia pool filter ersatzteile.
 • Jadran malkovich.
 • Wiedersehen lyrics.
 • Quad kassel.
 • Trombone deutsch.
 • Bbc live.